Gå direkt till innehåll
Extrakt - en hållbar vinnare av Svenska Publishing-Priset

Pressmeddelande -

Extrakt - en hållbar vinnare av Svenska Publishing-Priset

Forskningsrådet Formas tidning Extrakt, vann igår 2014 års pris i kommunikationstävlingen Svenska Publishing-Priset, i kategorin massmediesajter/webbtidningar. Motiveringen var ”För en inspirerande sajt med välskrivna texter och hög trovärdighet”.

- Vi har jobbat hårt med att göra en tillgänglig och spännande tidning om all viktig forskning som sker. Att vi fått det här priset är väldigt roligt och visar att vi är på rätt väg, säger Johan Lundberg, chefredaktör på Extrakt.

- Goda journalister, angelägna ämnen och självständiga redaktionella beslut. Det är det recept som förtjänar det pris som Extrakt vann igår, säger John Ahlmark, Formas kommunikationschef. 

Extrakt, www.extrakt.se, görs av Formas medarbetare och chefredaktör Johan Lundberg samt redaktör Cathrine Beijer. Bakom den tekniska produktionen står W4 med medarbetarna Lena Fischer (projektledare), Adam Wihlke (ad), Henrik Sundberg (webbutvecklare).

Läs mer om Publishing-Priset http://www.popkom.se/publishingpriset/vinnare-2014#sthash.xpm4ch4q.dpuf

För mer information:
Johan Lundberg, 08-775 40 02, johan.lundberg@formas.se
Emilie von Essen, 0733-50 31 61, eve@formas.se

Bilden visar: Johan Lundberg, chefredaktör och Cathrine Beijer, redaktör. Fotograf: John Ahlmark 

Ämnen

Taggar


Formas har till uppgift att främja och stödja grundforskning och behovsmotiverad forskning inom områdena miljö, areella näringar och samhällsbyggande. Den forskning som stöds ska vara av högsta vetenskapliga kvalitet och av relevans för rådets ansvarsområden. Formas får också finansiera utvecklingsverksamhet i begränsad omfattning.

Presskontakt

Elisabet Blomberg

Presskontakt Kommunikationschef +46 (0)72-233 40 04