Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Formas tredubblar satsning på livsmedelsforskning från 50 till 150 miljoner kronor

Formas forskarråd har beslutat att höja budgeten inom forskningssatsningen Hållbar Livsmedelsproduktion och -konsumtion, från 50 till 150 miljoner kronor för åren 2016-2020, eftersom söktrycket till satsningen blev mycket högre än förväntat.

 - Det är roligt att det kommit in så mycket ansökningar och vi är glada över den här budgethöjningen. Utan den hade vi bara kunnat finansiera 5 procent av alla dessa ansökningar. Nu kommer vi istället att kunna bevilja medel till cirka 15 procent av de sökande. Formas har under de senaste åren aktivt arbetat med att höja beviljandegraden i våra utlysningar, säger Gia Destouni, Formas huvudsekreterare.

Bakgrund:
Livsmedel är ett viktigt område inom Formas ansvarsområden och Formas utlyste i våras 50 miljoner kronor under fem år för projekt inom satsningen Hållbar Livsmedelsproduktion och -konsumtion. Utlysningen syftar till att stödja livsmedels- inklusive nutritionsforskning relaterad till samhällsutmaningar och globala hållbarhetsmål.

För mer information:

Erika Ax, forskningssekreterare, 0722-48 72 32, erika.ax@formas.se
Emilie von Essen, presschef, 0733-50 31 61, eve@formas.se


Möt Formas i Almedalen i dag på seminariet: Vilka blir morgondagens livsmedel?http://www.formas.se/Kalender/Almedalen-Vilka-blir-morgondagens-livsmedel/

Ämnen

Taggar


Formas, forskningsrådet för hållbar utveckling, har till uppgift att främja och stödja grundforskning och behovsmotiverad forskning inom områdena miljö, areella näringar och samhällsbyggande. Den forskning som stöds ska vara av högsta vetenskapliga kvalitet och av relevans för rådets ansvarsområden. Formas får också finansiera utvecklingsverksamhet i begränsad omfattning.

Presskontakt

Elisabet Blomberg

Presskontakt Kommunikationschef +46 (0)72-233 40 04